Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Tekmovanje v Dekanih

Ko smo se v soboto, 13. julija 2019, zgodaj zjutraj odpravljali na pot, nas hladno in oblačno vreme na Polzeli niti malo ni spravilo v slabo voljo. Tekmovanje v Dekanih ni bilo naše prvo, udeležujemo se ga že nekaj let in vedno dosežemo zelo lepe rezultate, zato smo bili tudi letos polni pričakovanj.

Na poti nas je spremljal dež, pa sonce in megla, vse dokler se nismo že zelo približali Dekanom. Tam je sonce že močno pregrevalo tekmovališče. Zaradi poletnih razmer smo lahko tekmovali v poletnih oblačilih. Obe desetini, tako pionirji kot mladinci, sta zahtevane vaje opravili v zelo dobrem času, malo pa nas je vseeno skrbelo zaradi narejenih napak. Nestrpno smo čakali na razglasitev rezultatov in na presenečenje vseh sta obe desetini dosegli prvo mesto. Desetini sta prejeli pokal, vsak tekmovalec kolajno, pripadel pa nam je tudi prehodni pokal in s tem tudi obveza, da se naslednje leto tekmovanja spet udeležimo.

Pojedli smo pice in sladoled, ki nam ga je ponudil organizator, nato pa brž k morju. Voda je bila prijetno topla, vendar so se na nebu že zgrinjali temni oblaki. Pripravili smo se na vračanje proti domu.

Utrujeni, pa vendarle navdušeni smo se vrnili domov z obljubo, da se tekmovanja v Dekanih udeležimo tudi naslednje leto.

 Darja Kotnik

Oglejte si tudi