Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Šport je zakon

Dan, ki ni kot vsakdanji, pomeni, da je nekaj povsem novega. Vsekakor lahko to rečemo za 23. september, ki je prvič v zgodovini Slovenije državni praznik športa. Naša naloga pa vsekakor je, da na ta dan vsem od minus devet mesecev do plus sto let omogočimo in jim damo možnost do gibanja. 

Državni zbor je sprejel spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih z uvedbo novega praznika, s katerim je 23. september posvetil slovenskemu športu. Dan slovenskega športa je praznik vseh državljank in državljanov Republike Slovenije. 

Pobuda Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je vse od prve predstavitve doživela pozitiven odziv različnih javnosti. Ne samo slovenska športna javnost, pobudo so podprle tudi lokalne skupnosti, Strokovni svet vlade RS za šport, poslanske skupine in številni drugi. Razglasitev dneva slovenskega športa kot novega državnega praznika je pozdravil tudi predsednik Republike Borut Pahor, ki je lani priredil poseben sprejem ob predstavitvi pobude in jo podprl z besedami, "da je šport, tako kot kultura, ena izmed stvari, ki nas povezujejo".

 

Ivi Kapitler

 

Oglejte si tudi