Oceni objavo

Slovenske gore in hribi

Likovniki Kulturno-umetniškega društva Polzela so ljubitelji narave, zato radi slikajo reke, potoke, jezera, gore, hribe in doline. V letošnjem Tednu ljubiteljske kulture so  slikali  motive slovenskih  hribov in gora.

"Dober prijatelj je kot štiriperesna deteljica, ki jo težko najdeš, a ko jo, ti prinese srečo" je pregovor, ki je navdušil skupino ljubiteljskih slikarjev.  Našli so dobre prijatelje med člani  Planinskega  društva Zabukovica, zaznali njihovo predanost ljubiteljski dejavnosti in se jim  na svoj slikarski način pridružili. 

Da se bodo  člani  Planinskega društva  Zabukovica vedno  varno in veselo podajali na slovenske gorske poti ter se zadovoljni in srečni vračali z vseh pohodov in se spominjali polzelskih prijateljev, so predsedniku Srečku Čulku poklonili  slike enajstih gorskih motivov.

"Naj vas spremlja sreča na vsakem koraku" so bile besede likovnikov, ki so v torek, 20. junija 2023, predali svoja dela. Predsednik Planinskega društva Zabukovica je  bil presenečen nad dobrodelno akcijo, izrazil je zadovoljstvo in hvaležnost ter napovedal nadaljnje sodelovanje, za kar se mu je v imenu likovne sekcije zahvalila predsednica Sonja Jezernik.

 

Mojca Korošec

Oglejte si tudi