Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Razstava del 29. likovne kolonije prijateljstva - uvod v praznovanje 120. obletnice Kulturnega društva Polzela

 

V petek, 11. oktobra 2019, je bilo v Kulturnem  domu na Polzeli likovno barvito, glasbeno veselo ter igrivo,  čustveno in prijateljsko doživetje ob odprtju likovne razstave.

Ljubiteljski likovniki iz različnih krajev Slovenije so v septembru slikali na Gori Oljki, kjer je potekala 29. likovna kolonija prijateljstva. Dva dni in pozneje tudi doma so upodabljali motive, ki na določen način spominjajo na preteklost in tradicijo našega kraja, na kulturne dogodke, srečanja, prireditve in tako s slikami popestrili uvod v praznovanje 120. obletnice kulture na Polzeli. Dela vseh udeležencev, tudi dela 11 učencev Osnovne šole Polzela, so na ogled v Kulturnem domu do 21. oktobra, del razstave pa  do 30. oktobra na gradu Komenda Polzela.

Veliko število obiskovalcev petkovega dogodka so s kulturnim programom presenetili mladi glasbeniki, ki jih je predsednik KUD Polzela Marko Slokar predstavil kot »najnovejše« člane KUD Polzela. V članstvo kulturnega društva, tako med likovnike, glasbenike in pevce, so vedno vabljeni in prisrčno dobrodošli mladi člani. Pohvalo za dobro sodelovanje z mladimi likovniki je izrekel  Milan Vogrinc, predstavnik JSKD, območne izpostave Žalec, in tudi Miloš Frankovič, podžupan Občine Polzela, ki je razstavo tudi uradno odprl.

Mojca Korošec

 

Oglejte si tudi