Oceni objavo

Reli Dolina zelenega zlata v Žalcu, na Polzeli in v Braslovčah

Državno prvenstvo v reliju je 25. in 26. avgusta 2023 potekalo v Spodnji Savinjski dolini, kjer je pod okriljem Avto-moto društva Vili potekal prvi reli z imenom Dolina zelenega zlata. Na tekmovanju je nastopilo 45 dirkačev, poleg Slovenije tudi iz Avstrije in Hrvaške. Reli je imel devet hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 81 kilometrov, potekal pa je v občinah Žalec, Polzela in Braslovče.

Uradno odprtje relija je potekalo v petek, 25. avgusta 2023, ob 17. uri pred Fontano piv Zeleno zlato v Žalcu s predstavitvijo dirkaških posadk, ki ji je sledila prva hitrostna preizkušnja po mestnih ulicah, zvečer pa je bil koncert skupine Fajercajg. V soboto, 26. avgusta 2023, so sledile hitrostne preizkušnje po več krajih v Spodnji Savinjski dolini, ki so nosile imena osrednjih podpornikov relija: HP Polzela – Šotori Petre, HP Braslovče – Halo Pixi.si, HP Liboje – NT&RC, HP Galicija – Al-AN inštalacije.

Reli se je končal v soboto, 26. avgusta 2023, ob 18. uri s podelitvijo pokalov najboljšim dirkačem pri Fontani piv Zeleno zlato v Žalcu. Rok Turk in Blanka Kacin (hyundai i20 rally2) sta kljub prazni pnevmatiki zmagala na prvi izvedbi relija Dolina zelenega zlata v Žalcu. Turk je dobil sedem od devetih hitrostnih preizkušenj in imel 19 sekund prednosti pred Markom Grossijem in Taro Berlot (hyundai i20 R5). Odlična tretja pa sta bila Mark Škulj in Pia Šumer (opel corsa rally4). Za organizacijo prvega relija so prejeli izjemno dobre ocene.

V duhu nedavnih dogodkov v Sloveniji so se organizatorji odločili, da bodo del startnin namenili v dobrodelne namene za pomoč prizadetim v poplavah.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi