Oceni objavo

Prva občina s srebrnim certifikatom ZPO

Občina Polzela se je vključila v projekt Zdravju prijazna organizacija (ZPO), ki deluje pod okriljem Športne unije Slovenije ter je zasnovan kot celostni pristop k zdravju in gibanju na delovnem mestu.

Pridobljeni certifikat ZPO temelji na družbeno odgovornem načelu sodelovanja z zaposlenimi in je priznanje za vlaganje v varnost in zdravje zaposlenih ter hkrati kaže družbeno odgovornost vodstva podjetja do svojih zaposlenih, s poudarkom na zdravi vadbi, uravnoteženi prehrani in stabilnem duševnem zdravju na delovnem mestu in v zasebnem življenju.

V sredo, 10. januarja 2024, sta na krajši slovesnosti certifikat ZPO podžupanu Občine Polzela Igorju Pungartniku podelila predsednik Športne unije Slovenije Dejan Crnek in  strokovna sodelavka Polona Štajnar. Občina Polzela je s tem postala prva občina, ki je prejela srebni certifikat ZPO.

Zveza športnih društev Polzela s predsednikom Ivijem Kapitlerjem si je že leta 2022 prizadevala, da pride certifikat ZPO v Občino Polzela. Ponosni na preteklo delo so hvaležni Občini Polzela in županu Jožetu Kužniku.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi