Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
31°C
10°C
JUTRI
30°C
15°C
Deli

V začetku novembra bodo začeli obnavljati hišo v Migojnicah

Po požaru v večstanovanjski hiši na naslovu Migojnice 102 so se začele aktivnosti za obnovo pogorelega mansardnega dela stavbe. Ustanovili so Odbor za pomoč Migojničanom, ki vodi akcijo zbiranja finančnih sredstev in spremlja potek obnove.
Odzvali so se lokalni in nacionalni mediji, ki poročajo o dogodku, kar je predpogoj, da se zbere čim več donacij, s katerimi bodo lahko pomagali štirim družinam obnoviti hišo. V njej stanujejo Emilija Šolman, Marija Brecl ter Peter in Mirjana Strničnik in Metoda in Branko Velečič. Gradbeno podjetje pripravlja predračun, ki ga bodo posredovali zavarovalnici, ta pa bo izplačala zavarovalnino. Po praznikih bodo začeli rušiti zgornji mansardni del do prve plošče ter ga znova zidati. Do 24. oktobra ste donirali 6.470 evrov. Vsem donatorjem se v imenu stanovalcev najlepše zahvaljujejo.

Do 31. oktobra še lahko donirate preko SMS-sporočil: na številko 1919 pošljite besedo DOM in donirajte 1 evro ali pošljite besedo DOM5 in donirajte 5 evrov. Donacije lahko nakažete tudi na TRR:

- naziv: RKS - OZ Žalec, Hmeljarska ulica 3, 3310 Žalec

- namen: Pomoč Migojničanom

- koda: CHAR

- sklic: SI00 2019-20

- TRR: SI56 1010 0005 5598 261

O poteku gradnje in višini zbranih sredstev vas seznanjajo na fb-strani: https://www.facebook.com/OZRKZalec/

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi