Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Prošnja občanom Občine Polzela

Bliža se čas, ko nam bo gozd ponudil dobrote, ki se jih že veselimo. Med pobiranjem se bomo v gozdu srečevali s prebivalci gozda, najpogosteje verjetno z divjimi prašiči, saj so trenutno zelo prisotni na območju okoliških gozdov. Lovska družina (LD) Polzela želi s povečanim odvzemom iz lovišča preprečiti morebiten pojav afriške prašičje kuge v naši okolici, saj je njena prisotnost vse bližje Sloveniji, trenutno se pojavlja v Srbiji in na Madžarskem. Zato vas prosimo, če boste ob obisku gozda opazili ali se celo srečali z divjimi prašiči, da to sporočite vodji izvedbe lovov pri LD Polzela Robertu Pižornu na telefonsko številko 031 793 130.

Člani LD Polzela si prizadevamo, da bi z večjim odvzemom te vrste divjadi iz naših gozdov poskrbeli za večjo varnost vseh uporabnikov prostora in da bi preprečili marsikatero škodo, ki jo povzročajo na kmetijski kulturi. Ob tem pa želimo pozvati vse občane, da pri obisku gozdov poskrbijo za varnost svojih psov, če jih imajo s sabo, in da jih imajo pod nadzorom, saj se srečanje psa z divjim prašičem pogosto konča s posledicami za psa. Tudi lovci ne želimo, da bi prišlo do kakšnih poškodb psov in poznejših obiskov veterinarskih služb.

Zato še enkrat lepo prosimo vse občane, še najbolj apeliramo na gobarje, nabiralce kostanja ali planince, da ob morebitnem videnju divjih prašičev obvestijo Roberta Pižorna na zgoraj omenjeno telefonsko številko.

LD Polzela se vam že vnaprej zahvaljuje.

Ferdinand Železnik, predsednik LD Polzela

Oglejte si tudi