Oceni objavo

Okrogle obletnice sklenitve zakonskih zvez

V polzelski in andraški župniji že vrsto let ob 21. novembru, godu sv. Cecilije,  zavetnice cerkvenega petja, glasbe, zborovodij in organistov, proslavljajo tudi okrogle obletnice sklenitve zakonskih zvez.

Na letošnji slovesnosti v soboto, 25. novembra 2023, se je v župnijski cerkvi sv. Marjete zbralo 36 parov, med njimi so bil  trije pari, ki so praznovali 50 let zakona oziroma zlato poroko: Cvetka in Franc Grobelšek, Silva in Štefan Školnik ter Ruža in Anton Srebočan. 55 let zakona sta praznovala Štefanija in Ivan Cajhen, Frida in Jožef Grm, Nižika in Ivan Turnšek ter Štefanija in Anton Brezovnik. 60 let zakona oziroma diamantno poroko sta imela Elizabeta in Željko Drpič.

V cerkvi sv. Andreja v Andražu je proslavljanje zakonskih parov potekalo v nedeljo, 26 novembra 2023. Udeležilo se ga je 14 parov, med njimi sta Jelka in Henrik Hleb praznovala 50 let zakona. Slavje so  začeli s sveto mašo, ki jo je daroval domači župnik Urban Lesjak. Zakonci so med obredom obnovili svojo zakonsko zaobljubo in poleg blagoslova prejeli potrditev za okrogli zakonski jubilej. Na slovesnosti so sodelovali vsi  cerkveni zbori in skupine, ki so s tem počastili sv. Cecilijo, svojo zavetnico. Organisti  in zborovodje so prejeli priložnostna darila. Po končani slovesnosti v cerkvi so nadaljevali z družabnim srečanjem pod cerkvijo.


Tone Tavčer

Oglejte si tudi