Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Praznoval je 90 let

14. junija 2023 je svoj 90. rojstni dan praznoval Ivan Hribernik. Ob tem jubileju smo ga obiskali župan Jože Kužnik in predstavniki Društva upokojencev, Krajevne organizacije RK, ZZB KO Polzela in Karitas ter mu predali simbolična darila.

Ivan Hribernik se je rodil v Podvrhu pod Dobrovljami v številni družini, saj je imel še dva brata in šest sester. Že kot otrok je okusil trdo delo na domačiji in kot sam pravi, je prav to tisto, kar te potem drži pokonci, da dočakaš takšno starost. V času druge svetovne vojne sta zaradi bolezni umrla brat in sestra, danes pa je še edini živeči član številčne družine. Po odsluženju vojaškega roka se je leta 1955 zaposlil v takratnem Agroservisu v Šempetru. Pozneje je kot varilec odšel v vas Gorenje, kjer je bila zibelka poznejše tovarne Gorenje. Leta 1957 se je s svojo izbranko Marijo poročil. Rodili so se jima trije otroci. Od leta 1960 do zaslužene upokojitve je bil zaposlen v Tovarni nogavic Polzela, saj mu je potovanje v Gorenje predstavljalo veliko težavo. Član Društva upokojencev Polzela je postal leta 1989.

Življenje mu ni bilo postlano z rožicami, saj mu je leta 2009 zbolela žena. Morala je v Dom upokojencev Šenek, kjer jo je vse do njene smrti obiskal prav vsak dan.

V krajšem pogovoru nam je med drugim zaupal še to, da je ponosni dedek štirim vnukinjam in vnukom ter pradedek devetim pravnukinjam in pravnukom. Danes sam gospodari v svoji hiši, ki sta jo z ženo zgradila in se skupaj s svojimi otroki leta 1973 vanjo vselila.

Ob slovesu smo mu še enkrat zaželeli vse najboljše in še na mnoga leta.


Igor Pungartnik




Oglejte si tudi