Oceni objavo

Pot domov - koncert avtorskih skladb Gašperja Smisla

V avli gradu Komenda na Polzeli je v soboto, 21. oktobra 2023, svoje v zadnjem času nastale glasbene kompozicije predstavil vsestranski glasbenik, skladatelj, dirigent in multiinštrumentalist Gašper Smisl, ki je tudi predsednik Kulturno-glasbenega društva Cecilija na Polzeli.

Z glasbenimi gosti, trobilci Iztokom Balohom, Bogdanom Železnikom, Jakobom Florjancem ter Žanom Florjancem, ki so koncert z mogočnimi fanfarami tudi začeli, ter flavtistko Evo Černec in pianistko Meto Podbregar, s katerima je skladatelj izvedel šest skladb (glasbene skice na temo pesmi iz Ljubezenskega triptiha, knjige Neže Maurer), se je kot solist na redkeje slišanih glasbilih, kot sta sopranski saksofon in basovski klarinet, virtuozno predstavil tudi skladatelj sam.

Tematsko različne kompozicije, divji balkanski ritmi, fanfare in neusahljivi ljubezenski verzi iz pesmi Neže Maurer, ki jih je Gašper vpletel med napovedi skladb, so poleg glasbi in izvedbi predanih vseh nastopajočih glasbenikov botrovale bučnim aplavzom napolnjene dvorane in prijetno zaokrožile vrhunsko izveden večer sodobne klasične glasbe.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi