Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Posvet o prometni varnosti na Brdu pri Kranju

V Kongresnem centru Brdo je v sredo, 24. januarja 2024, potekal posvet občinskih svetov za preventivo in vzgojo (SPV) v cestnem prometu. Posvet je organizirala Agencija Republike Slovenije za varnost prometa (AVP).

Po uvodnem nagovoru direktorice AVP Simone Felser so sledile predstavitve različnih vsebin, ki so pomembne pri delovanju SPV, kakor tudi konkretno pri delu in uresničevanju programov, katerih bistvo je povečanje prometne varnosti.

Tudi letos je bil program AVP zelo pester. Akcije, ki jih vozniki že zelo dobro poznamo, je predstavila Dragica Sternad Pražnikar, vodja sektorja za preventivo in vzgojo v cestnem prometu AVP. Na posvet je AVP povabila tudi posebnega gosta in predavatelja Wulfa Hoffmanna, člana nemške Organizacije za varnost v cestnem prometu (DVW), ki je predstavil izobraževalne projekte o varnosti v cestnem prometu v Nemčiji. Pred podelitvijo svečanih listin so nastopili najmlajši iz Vrtca Kranj - enota Mojca, ki so zapeli vsem dobro poznano pesem o Pasavčku, ki pravi »Red je vedno pas pripet«.

Na tokratnem posvetu je bilo podeljenih devet svečanih listin AVP. Prejeli so jih tako posamezniki kakor tudi društva, organizacije in šole.

Ob tej priložnosti je predstavnikom občinskih SPV direktorica predstavila Resolucijo o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2023-2030.

Natalija Cajner

 

Oglejte si tudi