Oceni objavo

Popis škode v primarni kmetijski proizvodnji zaradi poplav in plazov v avgustu 2023 - ROK: 21. 9. 2023

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) vabi vsa kmetijska gospodarstva (vključno s tistimi, ki se ukvarjajo s čebelarstvom), ki so utrpeli škodo zaradi poplav in plazov v letošnjem avgustu, k oddaji Obrazca 7 – Popis škode v primarni kmetijski proizvodnji zaradi poplav in plazov na širšem območju Republike Slovenije, v avgustu 2023.

Kmetijska gospodarstva in čebelarji lahko pripravijo oceno škode na: premičninah, živalih, čebeljih družinah in zalogah.

Obrazec za oceno škode morajo oškodovanci izpolniti skladno z navodili, ki so kot priloga k obrazcu, ter ga poslati na MKGP najkasneje do 21. septembra 2023.

Izpolnjen, datiran in podpisan obrazec morajo oškodovanci poslati na enega od dveh načinov:

  • po elektronski pošti na naslov: mkgp@gov.si s pripisom »Poplave v kmetijstvu – avgust 2023« ali
  • priporočeno po pošti na naslov: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska 22, 1000 Ljubljana (z oznako »Poplave v kmetijstvu – avgust 2023«).

 

Opozorilo: Oškodovanci, ki ne bodo pravočasno (do 21. septembra 2023) posredovali Obrazca 7 na MKGP, ne bodo upravičeni do pomoči iz ukrepov po Zakonu o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 in Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč.

 

Dokumentacija

o    Obrazec za oddajo škode v primarni kmetijski proizvodnji

Obrazci, prijavnice

o    Obrazec za popis škode v primarni kmetijski proizvodnji zaradi poplav in plazov

o    Navodila za izpolnjevanje obrazca o škodi v primarni kmetijski proizvodnji

Navodila

o   Navodilo za izpolnjevanje obrazca za popis škode v primarni kmetijski proizvodnji zaradi poplav in plazov

 

Vsi oškodovance, ki so utrpeli škodo zaradi poplav in plazov v mesecu avgustu, ministrstvo opozarja, da lahko na spletni strani NUDIM – POTREBUJEM POMOČ na kmetiji, najdejo vzpostavljen sistem, s pomočjo katerega je mogoče dobiti bale sena in silaže brezplačno, v obliki solidarnostne pomoči. Po informacijah, pridobljenih s  strani KGZS je bal sena in silaže, ki so jih kmetje pripravljeni darovati dovolj.


Mija Čulk


 

Oglejte si tudi