Oceni objavo

Popestrili deževno januarsko soboto

Koledniki so v soboto, 6. januarja 2024, po Občini Polzela obiskovali domove in oznanjali veselo novico Jezusovega rojstva. Župnija Polzela se je tudi letos pridružila dobrodelni trikraljevski akciji z geslom "naše veselje za srečo drugih", v sklopu katere se veroučenci preoblečejo v Svete tri kralje in hodijo po domovih ter zbirajo darove za revne lokalne skupnosti po svetu.

Po navadi so polzelske domove obiskali med božičem in novim letom. Letos so se odločili za soboto, 6. januarja. Veroučenci pod vodstvom Anuške Slokar in Aleksandre Jurak so v treh skupinah z obiskom popestrili turobno deževno januarsko soboto vsem družinam, h katerim že tradicionalno prihajajo. Za njihov obisk se lahko v župnišču na novo prijavi kdor koli in z veseljem bodo naslednje leto zavili tudi k njim. 

Trikraljevska akcija že več kot trideset let poteka pod okriljem Misijonskega središča Slovenije. V tem času jim je s pomočjo vseh dobrih ljudi uspelo zgraditi, obnoviti ali dograditi ogromno šol, vrtcev, pastoralnih domov, športnih igrišč in še kaj, da bi otrokom v misijonskih deželah omogočilo dostojnejše in predvsem prijetnejše življenje. Izkupiček letošnje nabirke bo namenjen lokalnim skupnostim v Ugandi, Ruandi, Angoli, Braziliji, Etiopiji, na Madagaskarju in v Albaniji.

Špela Ožir

 

Oglejte si tudi