Oceni objavo

Polzelski prostovoljci stopili skupaj

Da skupaj zmorejo več, tudi po poplavah dokazujejo polzelski prostovoljci. Člani Krajevne organizacije Rdečega križa in Karitas Polzela pod koordinatorstvom štaba civilne zaščite skrbijo, da polzelska športna dvorana v teh dneh ni nikoli prazna. Donatorji z vseh koncev Slovenije namreč vanjo tudi po zaslugi ugleda in razvejane mreže polzelskih prostovoljcev vozijo takšno in drugačno pomoč. Ta je prvenstveno namenjena domačim občanom, ki so utrpeli škodo v poplavah. Po zadnjih podatkih naj bi bilo poplavljenih nekaj več kot 500 stavb.

Prvo, kar 11 ton težko pošiljko, so že takoj v nedeljo pripeljali prostovoljci dobrodelne organizacije Srčni lev iz Novega mesta. Na Polzelo so dostavili pomoč v obliki dek, brisač, hrane, čistil in drugih pripomočkov. Odzvali so se tudi drugi, kot so Inštitut Jožef Stefan, Leo klub Celje, domači kmetje, Ambrož Vahen Kralj iz Celja, prostovoljci iz Svetega Jurija ob Ščavnici in številni drugi. Seveda je tukaj še pomoč obeh krovnih organizacij, torej žalskega območnega združenja Rdečega Križa in celjske škofijske Karitas.

Predsednica polzelska krajevnega združenja Rdečega križa Olga Hočevar, sicer predana prostovoljka, ki si je v teh letih ustvarila bogato mrežo poznanstev, je neizmerno hvaležna za vsakršno pomoč. Kot vedno znova rada poudari, je ključna pri vsem tem povezanost. »Skupaj zmoremo veliko več. Najprej je pomembno, da smo trdno povezane domače dobrodelne organizacije. Le tako lahko uspešno navezujemo stik z donatorji, ki nam zaupajo in se vedno znova odzovejo našim prošnjam. V teh težkih časih ni pomembno, kje je kdo. Takšna vprašanja pustimo ob strani. Pomembno je le, kako kdo pomaga. Oglasite se po pomoč. Vsi ste dobrodošli.«

Na Polzeli pri razdeljevanju pomoči sodeluje 50 prostovoljcev, starih od 10 do 85 let. Hočevarjevo še posebno veseli, da je med njimi ogromno mladih, s čimer dokazujejo, da jim je mar za sočloveka. Vsi, ki ste bili oškodovani ob poplavah, se prosim oglasite v športno dvorano na Polzeli od 10. do 12. ure in od 14. do 16. ure, da vam lahko po najboljših skupnih močeh zagotovijo čim več dobrin.

Špela Ožir

Oglejte si tudi