Oceni objavo

Polzelani na regijski kviz

V soboto, 2. marca 2024, so se mladi podeželani Spodnje Savinjske doline, ki imajo v svojih vrstah nekaj več kot 200 članov, zbrali v dvorani PGD v Šempetru, kjer so organizirali tradicionalni medobčinski kviz Mladi in kmetijstvo ter nato izpeljali letni zbor društva.

Tekmovalo je šest ekip. Pet iz Društva podeželske mladine Spodnja Savinjska dolina (Braslovče, Gotovlje, Petrovče, Polzela 1 in Polzela 2) ter kot gostje ekipa Društva podeželske mladine Celje, Dobrna, Štore, Vojnik. Na regijski kviz se je uvrstila ekipa Polzela 2 (Tim Zabukovnik, Laura Satler in Žan Zabukovnik). Drugo mesto je zasedla ekipa iz Braslovč, tretje ekipa iz Gotovelj. Teme kviza  so bile: kaj vse ogroža naš gozd, ekološko kmetovanje in suha roba. Regijski kviz bo 5. aprila 2024 v Šoštanju.

Po kvizu je sledil uradni del, predsednica Manca Marovt je poročala o vsem, kar se je dogajalo v letu 2023. Udeležili so se različnih tekmovanj, prireditev, sejmov, izobraževanj, ob dnevu hmeljarjev sodelovali pri tradicionalnem sprevodu, na Hmeljarskem likofu ter Savinjskem Oktoberfestu, odpravili so se na tridnevno strokovno ekskurzijo na Češko, največji izziv pa jim je bila organizacija in izpeljava društvene veselice v Braslovčah.

Tudi za letos so predstavili zanimiv in pester načrt dela, najbolj pa se veselijo društvene veselice, ki jo bodo 8. junija 2024 organizirali na Polzeli.

Tone Tavčer     

Oglejte si tudi