Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Počitniško delo mladih

Poletje je čas, ko se mladostniki odločijo, kako bodo preživeli prosti čas med šolskimi počitnicami, zaslužili nekaj denarja in se hkrati naučili novih spretnosti. Društvo Dvorec ponuja možnost vključitve mladih v počitniško delo. Običajno so to preprosta gospodinjska in kuhinjska opravila, čiščenje, vrtnarjenje, strežba in druge naloge.

Takšen pristop je zelo koristen, saj mladim omogoča prve delovne izkušnje in razvoj novih veščin. Ob delu se mladi učijo novih stvari, se razvijajo, osebnostno rastejo, naučijo se prilagajati spremembam in drug drugemu, naučijo se komunicirati v težkih okoliščinah, kar so zelo dragocene mehke veščine za prihodnost. Sposobnost sodelovanja, vzpostavitev prijetnega delovnega okolja, prijateljskih odnosov in medsebojna pomoč postanejo ključni elementi delovne izkušnje. Nekateri odkrijejo povsem nove interese in strasti, kar jim pomaga pri odločitvi o prihodnji poklicni poti ali hobiju. Poleg tega je to lepa priložnost za zaslužek denarja in izkušnjo ravnanja z njim.

Vsekakor so mladi in medgeneracijsko sodelovanje tudi lepa popestritev delovnika starejše generacije zaposlenih, saj s svojimi idejami, ustvarjalnostjo in igrivostjo prispevajo k pozitivni delovni izkušnji, kar pomaga zmanjšati stres in poveča produktivnost. Za konec lahko rečemo, da poletno delo mlade obogati in prinaša številne koristi ne le njim, temveč tudi njihovim družinam in skupnosti.

Carmen Fernandez

Oglejte si tudi