Oceni objavo

Pametni za pametne telefone

Društvo upokojencev Andraž veliko pozornosti namenja izobraževanju svojih članov na področju rekreacije, zdravega življenja, znanja iz prometnih predpisov in digitalnega opismenjevanja.

S povabilom v medijih in obiski poverjenikov smo k izobraževanju za delo z mobilnim pametnim telefonom povabili člane Društva upokojencev Andraž. Prvi informativni sestanek  je bil 31. marca 2023, na njem nam je predavatelj predstavil vsebino 20-urnega izobraževanja. Za izobraževanje  se je odločilo 20 članov, zato sta  se oblikovali dve skupini.

Začeli smo v aprilu, in sicer vsak petek dopoldne v dveh skupinah. Naučili smo se marsikaj novega za uporabo mobilnega pametnega telefona. Tako znamo pošiljati elektronsko pošto, fotografirati, skenirati dokumente in še več zanimivih  stvari. Mentor izobraževanja Andrej Slonjšak je znal prisluhniti  radovednim učencem v zrelih letih. Jeseni bomo imeli zaključna srečanja, poleti pa bomo pridno vadili.

Člani Društva upokojencev Andraž  so se udeležili tudi štiriurnega brezplačnega izobraževanja z naslovom Mobilni heroji,  ki ga financira Ministrstvo za digitalno preobrazbo Republike Slovenije. Mobilna enota, ki na ruralna območja prinaša delavnice s področja digitalnih kompetenc,  se je  v sodelovanju z Ljudsko univerzo Velenje ustavila tudi v  Andražu nad Polzelo. Uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT)  nam  omogoča ne samo bolj kakovostno življenje, ampak tudi večjo neodvisnost, boljšo informiranost, dostop do različnih vsebin in inovativnih storitev.

Sonja Zajc

Oglejte si tudi