Oceni objavo

Odprtje razstave likovnih del ob zvokih tamburaškega zbora

Ob prijetnih melodijah tamburaškega zbora je bilo 29. septembra 2023 na gradu Komenda uradno odprtje razstave likovnih del 33. likovne kolonije prijateljstva.

Vsakoletni likovni dogodek, ki ga pripravi likovna sekcija KUD Polzela v sodelovanju z Občino Polzela in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti - izpostavo Žalec, poteka v mesecu septembru, tako da se z uradnim odprtjem razstave počasti praznik Občine Polzela.

Ko je 19. septembra potekalo slikanje in je 33 ljubiteljskih slikarjev neumorno upodabljalo polzelske znamenitosti, tudi strokovni vodja Vojko Kumer ni pričakoval, da bodo slike, ki so jih udeleženci dokončali v nadaljnjih desetih dneh, tako raznolike, izvirne, posebne. Ne samo v akrilu in olju, tudi mešana tehnika in polstena volna je prisotna v razstavljenih delih, ki so na gradu Komenda na ogled do 20. oktobra, nato pa bodo podarjena Občini Polzela in JSKD - izpostavi Žalec.

Na odprtju je predsednica KUD Polzela Klavdija Sitar pozdravila ustvarjalce in vse zbrane, še zlasti župana Občine Polzela Jožeta Kužnika, podžupana Igorja Pungartnika in prejšnjega predsednika KUD Polzela Marka Slokarja. V nadaljevanju je s pooblastilom vodje JSKD Žalec Marka Repnika vsem avtorjem podelila priznanja, članom tamburaškega zbora pa simbol likovne sekcije – slike cvetja avtorja Dragana Podovaca.

Z besedami spodbude za nadaljnje delo in zahvale za prispevek solidarnosti in pripravljenosti pomagati je razstavo uradno odprl župan Občine Polzela Jože Kužnik.

Mojca Korošec

 

 

Oglejte si tudi