Oceni objavo

Poletni planinski tabor v Čezsoči

V soboto, 8. julija 2023, so se mladi planinci  s Polzele začeli veseliti letošnjega 38. planinskega tabora. V tabore mladih planincev hodimo skupaj s Planinskim društvom Zabukovica že od leta 2000. V vseh teh letih smo obiskali veliko slovenskih planinskih krajev, kjer smo postavili tabor mladih planincev. Letos ponovno v Čezsoči pri Bovcu, kjer smo taborili že leta 2019.

Tamkajšnja pokrajina ponuja veliko možnosti za obisk planin, srednje visokih hribov in tudi gora. Reka Soča ponuja prijetno poletno osvežitev in veliko je ostankov iz časa prve svetovne vojne, ki smo si jih ogledali. Pod platneno streho smo v nekaj dneh preživeli prijetne trenutke v medsebojnem druženju, srečali smo nove prijatelje in se učili planinskih veščin. V taboru ni manjkalo športnih in družabnih iger, zabave, tradicionalnega kopanja v bazenu, večerov ob tabornem ognju in drugih aktivnosti.

Vendar se je letos druženje končalo prej, kot je bilo načrtovano, saj je močno neurje v sredo ponoči povsem uničilo šotore in opremo. Huda ura se je zgodila okoli dveh ponoči. Otroci in mentorji so poskušali obdržati šotore, toda neurje je bilo tako močno, da so se morali zateči v majhno zidano hiško, ki je bila v bližini. V mali prostor (6 × 6 metrov) se je zgnetlo 65 otrok in še mentorji – planinski vodniki. Gasilska enota Bovec je planince evakuirala v prostore gasilskega doma, kjer so jim prijazno nudili suha oblačila in prehrano.

Nihče ni bil poškodovan. Pohvala vsem mentorjem in mladim planincem, da so ravnali razumno in odgovorno. V imenu Planinskega društva Polzela se zahvaljujem vsem, ki ste pomagali pri postavitvi in izvedbi planinskega tabora.

Aleksander Mlakar - Sandi

Oglejte si tudi