Oceni objavo

Občni zbor članov Športnega društva Andraž

Uspešnost opravljenega dela za leto 2023 smo člani Športnega društva Andraž ocenili na rednem volilno-programskem zboru, ki je bil 20. januarja 2024. V društvo je vključenih 239 članic in članov ter 120 simpatizerjev. Zbora se je udeležilo 31 članic in članov.

Iz poročila predsednika smo slišali, da društvo skrbi za šport in rekreacijo občank in občanov iz naselij Andraž nad Polzelo in Dobrič ter ima status nevladne organizacije na področju športa. Društvo nudi interesno vadbo šoloobveznim otrokom, mladini in študentom, rekreacijo za vse starostne skupine ter odprta tekmovanja. Skrbi za izobrazbo kadrov. Veliko denarja in prostega dela vloži v vzdrževanje in posodobitev igrišč z okolico.

Na področju investicij in vzdrževalnih del smo vzdrževali Andraško pot, postavili nekaj novih stebričkov in smernih tabel, kosili okolico igrišč in zemljišč v najemu, nadaljevali izgradnjo nove brunarice iz leta 2022. Poročila sta podala tudi Vili Pižorn za področje planinske dejavnosti in Anton Brunšek za področje malega nogometa.

Akcija samostojnega obiska Gore Oljke in Sevčnika poteka primerno. Vse več je ljubiteljev hoje. V letu 2023 so bili največkrat na Gori Oljki Danilo Gaberšek (353-krat), Aljaž Ograjenšek (259-krat), Tadej Verdev (250-krat), Zvonka Borovnik (194-krat) in Jože Verdev (85-krat). Na Sevčniku sta bila največkrat Dragica Schmidt (81-krat) in Milan Schmidt (187-krat). Podeljene so jim bile posebne značke in darilni boni.

Za pomoč pri opravljenem delu se iskreno zahvaljujemo Občini Polzela in županu Jožetu Kužniku, Ambrožu Ograjenšku za posojo prevoznih sredstev, Jožetu Kotniku za donacijo dela brun.

Letos moramo končati vsa odprta dela vzdrževanja ograj, stebrov za reflektorje in obnove zaščite teniškega igrišča z novimi donatorskimi zaščitnimi ponjavami. Največja naloga bo obnova poti od igrišča do POŠ Andraž. Nudena bo vsa dozdajšnja dejavnost.  

 Simon Ograjenšek

Oglejte si tudi