Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Obujanje etnološke dediščine na šaljivih kmečkih igrah v Andražu nad Polzelo

Kulturno društvo Andraž nad Polzelo že vrsto let poleg redne dejavnosti (pevske, instrumentalne, likovne in gledališke) velik poudarek daje ohranjanju etnološke dediščine.

 

Tako je v nedeljo, 16. julija 2023, po letu mirovanja priredilo že šeste Šaljive kmečke igre. Zbrale so se štiri ekipe s po petimi tekmovalci in se pomerile v kmečkih opravilih na duhovit način. Kosci so s kosami kosili, grabljice so grabile, kotalili so traktorsko gumo, molzli so kravo Lisko, s samokolnico so prevažali tekmovalko in z lestvijo vozili vlak. Ekipe so pokazale veliko spretnosti, znanja in iznajdljivosti. Nazadnje pa se je nekaj moških ekip pomerilo v vleki traktorja.Po zasluženi malici so ekipam podelili medalje in pokale. Zmagala je ekipa Sevčnika pred Hotunjami, Topolovcem in Podsevčnikom. V vleki traktorja je zmagala ekipa Sevčnika. Najboljši kosec je ponovno postal Robi Tavčar.

Tokrat  so lepo nedeljsko popoldne namenili druženju, razvedrilu in obujanju starih običajev. Zadovoljni in prijetno utrujeni so si ob slovesu obljubili, da se čez leto spet srečajo.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi