Oceni objavo

Obnova toplovodnega omrežja Glavni trg Polzela

Na toplovodnem omrežju v naselju Glavni trg na Polzeli se zaključujejo nujna vzdrževalna dela, in sicer na delu toplovodnega omrežja, ki še ni bil prenovljen ter napaja objekte Glavni trg 13, 15, Lekarna/Zdravstvena postaja Polzela ter večstanovanjska objekta Glavni trg 11 in 29. Preostali del toplovodnega omrežja Glavni trg na Polzeli so vsi lastniki skupne kotlovnice in omrežja prenovili že v preteklosti.

Prenova je bila nujna. Na omrežju, zgrajenem v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, sta bili v letu 2022 interventno sanirani kar dve poškodbi v zimskih mesecih (februarja in marca) zaradi dotrajanosti materialov. Poškodbi sta resno ogrožali nemoteno oskrbo s toplotno energijo v naselju ter povzročali precejšnjo izgubo ogrevalne vode in toplotne energije.

Vzdrževalna dela, ki jih izvaja upravnik kotlovnice s toplovodnim razvodnim omrežjem, podjetje Sipro, d. o. o., Žalec, potekajo po načrtu z obnovo celotnega odseka z energetsko bolj učinkovitimi predizoliranimi cevmi vključno z vsemi zapornimi elementi. Prenova pomeni tudi pridobitev v zmanjšanju toplotnih izgub na transportu toplote od kotlovnice do objektov.

Za objekt Glavni trg 11 bo zgrajena nova toplotna postaja v objektu, kar pomeni racionalnejšo in kakovostnejšo rabo toplotne energije. Lastniki objekta Glavni trg 11 pa bodo za izgradnjo toplotne postaje za del sredstev kandirali na razpisu za nepovratne finančne spodbude za skupne naložbe ogrevanja starejših stavb pri Eko skladu.

 

Matevž Cene

Foto: Sipro, d. o. o.

Oglejte si tudi