Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Andraž

V  Društvu upokojencev Andraž vsako leto delamo obračun in vrednotimo delo društva v preteklem koledarskem letu, zastavljamo časovne in vsebinske načrte za delo v tekočem letu. 3. marca 2024 smo izvedli občni zbor članov v Domu krajanov Andraž.

V uvodnem delu zbora smo prisotni člani prisluhnili prelepemu petju Arclinskih pevcev in domačima mladima instrumentalistoma, v nadaljevanju pa je vse zbrane nagovoril predsednik društva Emilijan Zabukovnik. Sledila je predstavitev poročil o delu društva, finančno poročilo, poročilo tajnice, poročilo o tekmovanjih, rekreaciji in pohodih, poročilo nadzornega odbora ter odbora za stike s starejšimi člani društva.

Če povzamemo, je spomladi potekalo izobraževanje članov za spomladanski rez vinske trte, izveden je bil tudi pohod žena ob materinskem dnevu. Sodelovali smo v čistilni akciji v sklopu Občine Polzela. Očistili smo okolico, prostore in cvetlično gredo našega društva. Organizirali in izvedli smo usposabljanje članov društva na področju digitalnih kompetenc. Dvajset članov je sodelovalo v 20-urnem tečaju o rabi pametnega telefona. Tečaj je potekal enkrat na teden po dve uri, bili sta dve skupini. V drugem delu je okoli 30 članov društva obiskalo brezplačno delavnico Mobilni heroji, na kateri smo pridobili osnovna znanja uporabe pametnih telefonov, tablic ali računalnikov. V letu 2023 smo organizirali dva izleta, in sicer enega v spomladanskem in drugega v jesenskem času. Organizirali in izvedli smo predavanje o varni vožnji v sodelovanju z Avto moto društvom Šempeter v Savinjski dolini ter Centrom varne vožnje Vransko, odpadel pa je praktični del zaradi poplavljenega poligona na Vranskem. Še več pozornosti smo posvečali starejšim in bolnim članom z obiski na domu. V projektu e-oskrbe na daljavo, ki ga vodi Telekom, Zveza društev upokojencev Slovenije pa je konzorcijski partner, smo pridobili kar nekaj članov. Veliko skrb smo namenjali krepitvi in ohranjanju zdravja članov društva z rednimi mesečnimi pohodi, organizirali telovadbo in rekreacijo. Zadovoljni smo lahko z organizacijo in izvedbo 12 ur pohodov na Goro Oljko, 16. tradicionalno degustacijo zeliščnih likerjev andraževec. Člani društva, ki so športniki, zavzeto vadijo in v različnih tekmovanjih dosegajo zavidljive rezultate.

Vsebinsko in finančno poročilo za leto 2023 ter načrt za leto 2024 so navzoči potrdili. Moška ekipa v kegljanju s kroglo na vrvici je prejela zahvalo Pokrajinske zveze društev upokojencev Celje. Priznanje Društva upokojencev Andraž za aktivno delo v društvu je prejel Jože Kotnik. V Društvo upokojencev Andraž smo sprejeli 18 novih članov. Zbor članov smo sklenili s pogostitvijo in prijetnim druženjem.

Občni zbor so s svojo navzočnostjo počastili župan Občine Polzela Jože Kužnik, predsednik Pokrajinske zveze Društev upokojencev Celje Jakob Presečnik, predstavnik Društva upokojencev Polzela Boris Turk in predsedniki društev v kraju, častna občana Občine Polzela ter predstavniki Društva upokojencev Destrnik.


 

Biserka Škoflek

 

Oglejte si tudi