Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Vodenje avtobusnih skupin po Občini Polzela

V okviru TIC Polzela poteka stalna promocija turističnih in kulturnih znamenitosti Občine Polzela ter vodenje gostov, ki nas obiščejo. Za njih smo letos oblikovali tudi novo zloženko o turističnih znamenitostih Občine Polzela v slovenskem in angleškem jeziku.

Občino Polzela je pred epidemiološkimi ukrepi obiskalo okoli 50 avtobusnih skupin na leto, za katere zaposleni na TIC Polzela organiziramo oglede in se jim ob prihodu priključimo kot lokalni turistični vodniki.

Po lanskem zastoju zaradi ukrepov letos ponovno narašča obisk avtobusnih skupin z namenom tematskega raziskovanja Občine Polzela (naravne, kulturne, zgodovinske znamenitosti) ter z željo doživeti Občino Polzela in preživeti pri nas ves dan.

Tako je bilo tudi ta teden, ko sta nas obiskali skupini Društva upokojencev Hajdina in Društva upokojencev Vrhole pri Slovenski Bistrici. Zaposleni na TIC Polzela smo jim pokazali Cerkev svete Marjete, Park Šenek, Muzej starih traktorjev, grad Komenda ter obiskali Dom krajanov v Andražu nad Polzelo, kjer so si ob gostoljubnem sprejemu gostje lahko ogledali film o Andražu nad Polzelo in šaljive glinene figurice. Štefka Cajhen je predstavila zbirko starega kmečkega orodja. Seveda so imeli tudi okusno kosilo na Polzeli. Eni od skupin smo pokazali še cerkev na Gori Oljki.

V zadnjem letu imamo tudi več individualnih obiskovalcev (pari, družine). Največ se jih oglasi na gradu Komenda, po katerem jih tudi vodimo. Otroškim obiskovalcem smo se približali z nakupom srednjeveških lesenih igrač. Obiskovalci Polzele se radi sprehodijo tudi po parku Šenek.

Najbolj nas razveseli kakšen par, ki se zaradi takšnega obiska odloči za poročni obred pri nas, saj sta grad Komenda in grajski park Šenek popolna izbira za poročni dogodek.

Zahvaljujemo se vsem, ki naše goste prijazno sprejmejo in poskrbijo, da odidejo zadovoljni z videnim in doživetim. Prijazen sprejem in kakovosten produkt sta zagotovilo, da se bodo gostje vračali in pritegnili še koga, saj dober glas seže v deveto vas. Želimo si le še več kakovostne lokalne ponudbe in s tem še večjo izbiro za obiskovalce Občine Polzela.

Damjan Jevšnik

Oglejte si tudi