Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
PET.
24°C
5°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert "Človek – človeku"

Zbrali okoli pet tisoč evrov za pomoč štirim invalidom

Medobčinsko društvo invalidov Žalec je v nedeljo, 13. oktobra 2019, v dvorani Doma II. slovenskega tabora v Žalcu pripravilo že 17. dobrodelni koncert »Človek – človeku«, katerega izkupiček namenijo za pomoč invalidom. Z nakupom nujno potrebne opreme bodo letos pomagali štirim invalidom.

Na odru žalske dvorane II. slovenskega tabora so poleg že uveljavljenih slovenskih glasbenikov nastopili še mladi upi in učenci Glasbene šole Risto Savin Žalec. Z žametnim glasom in svojevrstno duhovitostjo je pomemben košček v mozaiku uspelega koncerta pristavil dolgoletni povezovalec prireditve Tone Vrabl. »Na računu pa se je s prodajo vstopnic in z donatorskimi prispevki zbralo okoli pet tisoč evrov,« je bil po koncertu zadovoljen predsednik društva Janez Meglič.

Z zbranim denarjem bo društvo letos pomagalo štirim invalidom. Denar bo tako namenjen za ureditev dvigala, sanitarij in za premostitev socialne stiske. V 16 letih so s pomočjo denarja, ki so ga zbrali z dobrodelnim koncertom, pomagali že več kot sto pomoči potrebnim invalidom.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi