Oceni objavo

Naše veselje za srečo drugih - česar se mi veselimo, radi z drugimi delimo

Koledovanje ali trikraljevska akcija je na slovenskih tleh postala že tradicionalna. Veliko otrok, mladine in odraslih je v pobožičnem času stopalo po tej poti prinašanja blagoslova in voščil ob novem letu.

Trikraljevsko koledovanje je tudi v letu 2024 bogatilo božično-novoletne praznike v Župniji Polzela. V soboto, 6. januarja 2024, na praznik Svetih treh kraljev so se na pot podale tri skupine kolednikov z animatorji. Domači župnik Urban Lesjak je pri jutranji sveti maši  na Polzeli blagoslovil kredo, nalepke, kadilo, vodo in mlade kolednike. Dobre volje so se kljub slabemu vremenu  odpravili vsak na svoj del župnije. Z besedami so oznanili veselo novico o Jezusovem  rojstvu in tako prenesli blagoslov po družinah.  Kot vsako leto so obiskali družine, ki so jih povabile. Število hiš, kjer jim odprejo vrata, se iz leta v leto veča. Obiskali  so več kot sto družin.

»Prisrčna hvala vsem, ki so odprli vrata svojih domov in src ter z darovi v trikraljevski akciji podprli delo naših misijonarjev. Koledniki so bili tudi sami deležni dobrote ljudi, ki jim svojo pozornost izkažejo s sladkimi priboljški, predvsem pa so bili veseli, da so opravili plemenito poslanstvo, in ta zavest je največje bogastvo,« je ob zaključku akcije povedala Anuša Slokar, ki ima poleg Aleksandre Jurak in Klare Jug največ zaslug, da so letošnjo akcijo odlično izpeljali.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi