Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Na gasilce lahko računamo ob vsakem času

Občina Polzela, Gasilska zveza (GZ) Žalec in prostovoljna gasilska društva (PGD) Polzela, Ločica ob Savinji in Andraž nad Polzelo so v četrtek, 7. marca 2024, podpisali pogodbo  o opravljanju javne gasilske službe za leto 2024. S pogodbo so podpisniki določili vsebino, obseg, način opravljanja službe, financiranje in druge pogoje.

Župan Občine Polzela Jože Kužnik se je ob tej priložnosti zahvalil gasilcem vseh treh društev in GZ Žalec za opravljeno delo in dobro sodelovanje ter poudaril, da je hvaležen in se počuti varno, ker se na gasilce lahko zanesemo vsak trenutek. Za dejavnost društev, GZ Žalec, investicije in zavarovalne premije bodo v tem letu iz občinskega proračuna namenili 114.550 evrov.

V imenu GZ Žalec sta se za uspešno sodelovanje zahvalila predsednik GZ Žalec Milan Pustoslemšek in poveljnik Ludvik Meklav. Gasilcem se je za požrtvovalno delo zahvalil tudi poveljnik občinskega poveljstva Občine Polzela Lado Košec, ki je dejal, da so imeli lani 411 posredovanj, od tega kar 370 zaradi poplav. Besede zahvale je izrazil tudi poveljnik Civilne zaščite Občine Polzela Igor Pungartnik.

Posebno pozornost bodo tudi v prihodnje namenili izobraževanju, ustrezni tehniki in praktičnemu delu, so v nadaljevanju povedali predsedniki vseh treh društev. Med večje prireditve letos vsekakor prištevamo praznovanje 120-letnice PGD Polzela, ki bo 21. septembra združena s prireditvijo Dan gasilca GZ Žalec. Polzelski gasilci so ob podpisu pogodbe predstavili novo gasilsko vozilo, ki naj bi ga kupili in predali namenu čez dve leti.

Pogodbo so podpisali župan Občine Polzela Jože Kužnik, predsednik GZ Žalec Milan Pustoslemšek ter v imenu društev predsedniki Ivan Kotnik (PGD Polzela), David Zabukovnik (PGD Andraž nad Polzelo) in Mateja Ušen  (PGD Ločica ob Savinji).

Tone Tavčer

Oglejte si tudi