Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

"Malina všečka open" - teniško člansko odprto prvenstvo Polzele

Od 24. do 27. avgusta 2023 je na Polzeli potekalo člansko odprto prvenstvo Polzele "Malina všečka open". V organizaciji Teniške akademije Cokan je bil izpeljan vrhunski teniški turnir, na katerem se je pomerilo 30 tekmovalcev.

V napetem finalnem soočenju je pokal zmagovalca dvignil Matic Dimic, ki je v tesnih treh nizih premagal Miha Vetriha. Kot mlada upa slovenskega tenisa sta poskrbela za napet zaključek, rezultat finalnega dvoboja članskega odprtega prvenstva na Polzeli je bil 2 : 6, 6 : 3 in 7 : 6 (4). Matic Dimic trenira že vse življenje, kar je z odlično igro tenisa dokazoval že v mladinskih kategorijah. Njegovo trenerstvo je pozneje prevzel Grega Žemlja, danes pa s svojimi uspehi že niza točke ATP, kot tudi Miha Vetrih, s katerim sta se v članski kategoriji že večkrat srečala kot glavna rivala s številnimi medsebojnimi tekmami. Tudi Miha Vetrih je vrhunski tekmovalec, kar dokazuje s preteklimi zmagami in prihajajočimi teniškimi pričakovanji. V polfinalu je premagal Tina Kovačiča, medtem ko je Matic Dimic v polfinalu premagal Maksa Meha, ki je v tretjem nizu dvoboj predal pri rezultatu 2 : 2. V četrtfinalu so obstali Gašper Bezjak, Jan Dimitrijevič, Aljaž Kirbiš in Domen Krelc.

Še enkrat bi se rad zahvalil vsem, ki ste organizirali turnir na Polzeli. Teniški zvezi, organizatorjem, sponzorjem, pobiralcem žog, prav tako publiki, ki je na vseh mojih dvobojih poskrbela za odlično vzdušje. Zahvala tudi Mihi za zelo lep in pošteno odigran finale, hvala pa tudi vsem, ki ste prispevali za pomoč pri poplavah,” je po turnirju dejal Dimic in dodal: “Se vidimo naslednje leto.” V zaključnem govoru se je Robi Cokan zahvalil tudi Teniškemu klubu Polzela, katerega ekipa je s hitro sanacijo igrišč poskrbela, da je bila izvedba prvenstva mogoča. Tudi teniško akademijo Cokan je med poplavami hudo doletelo - ostali so brez igrišč, prostori so bili poplavljeni, tudi balon je bil popolnoma uničen.

Glavni sponzor prvenstva je bilo podjetje Saša Ratej, s. p. (Malina všečka), ki je poskrbelo za dnevno sladkanje z odličnimi malinami, ki so na voljo v vseh Hoferjevih trgovinah. Zahvaljujemo pa se tudi drugim sponzorjem. To so bili: Avtohiša Kos, d. o. o., Adheziv, d. o. o., Art wan, d. o. o., B&G avtomobili, d. o. o., Psp, d. o. o., Pokali in medalje Šketa, s. p., ter Zveza športnih društev Polzela.

Čestitke zmagovalcu Maticu Dimicu, vsem tekmovalcem in Teniški akademiji Cokan za odlično izpeljan turnir. Izkupiček prvenstva je bil namenjen prizadetim v poplavah.

Natja Kapitler

Oglejte si tudi