Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Ljubiteljska kultura in otroci

V petek, 16. junija 2023, so likovniki KUD Polzela dokazali, da nas umetnost uči razmišljati in opazovati življenje, povezuje in  duhovno bogati.  Na  likovno  ustvarjalnico so povabili otroke vseh starosti iz domačega  in okoliških krajev.

Obdobje od  19. maja do 18. junija 2023   je Javni sklad RS za kulturne  dejavnosti razglasil za Teden ljubiteljske kulture. V tem času  po vsej Sloveniji potekajo različne kulturne dejavnosti ljubiteljske kulture. Likovniki  KUD Polzela so med svoje aktivnosti umestili projekt Likovna ustvarjalnica z otroki.  Ob veliki udeležbi otrok s starši se je potrdilo, da je  Teden ljubiteljske kulture praznik kulture, povezovanja, odprtosti, praznik ljubiteljskih kulturnih ustvarjalcev vseh generacij.  

Delavnica bi potekala na gradu Komenda, vendar je bila zaradi neugodnega vremena premeščena v kulturni dom. Da je vsako slabo tudi za nekaj dobro, se je potrdilo tudi tokrat, saj so lahko  otroci in odrasli ob likovnih dejavnostih prisluhnili   pevkam skupine Maltežanke.

Zbrane ustvarjalce, pevce in obiskovalce je pozdravil podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik ter poudaril pomen povezovanja generacij in različnih kulturnih dejavnosti. Ob tako pristnem odnosu, ki se goji od rane mladosti, je mogoče pričakovati  sodelovanje in spoštovanje v poznejših letih. 

Udeleženci  delavnice so bili navdušeni nad različnimi  oblikami likovne dejavnosti, otroci so ustvarjali izdelke in jih zadovoljni odnesli domov. Likovniki, ki so  otrokom svetovali in jim nudili pomoč, so obljubili skorajšnjo ponovitev delavnice.  Udeležencem je za sodelovanje in  uspešno ustvarjalno delavnico predsednica likovne sekcije Sonja Jezernik podelila pisne zahvale.  

Mojca Korošec

Oglejte si tudi