Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Lina druga na evropskem in državnem prvenstvu

Ples za Lino Golihleb, Polzelanko, nekdanjo učenko Osnovne šole Polzela in zdaj dijakinjo I. gimnazije v Celju, pomeni zelo veliko, saj mu je predana že več kot deset let. Zadnjih osem let tekmuje v modernih tekmovalnih plesih "jazz balet in modern" tako na državni kot tudi mednarodni ravni, saj se kot članica Plesnega društva TBA udeležuje pokalnih turnirjev in državnih tekmovanj v sklopu Plesne zveze Slovenije (PZS), kot slovenska reprezentantka pa mednarodnih tekmovanj v sklopu Mednarodne plesne zveze (IDO).

Konec junija se je udeležila evropskega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih, ki je potekalo v Kielcah na Poljskem. V močni konkurenci 41 starejših mladink iz 21 evropskih držav je dosegla izjemen rezultat. V kategoriji "modern solo starejše mladinke" je namreč s koreografijo Patricije Crnkovič osvojila naslov evropske podprvakinje in se tako zavihtela na evropski plesni vrh.

Takoj po vrnitvi s Poljske je odšla še na državno prvenstvo, na katerem je s solo jazz točko ter tudi solo modern točko osvojila še naslov državne podprvakinje. Lina tekmuje tudi v skupini in tudi v tem delu so bili njeni rezultati na državnem prvenstvu vrhunski - osvojila je naslov državne prvakinje v jazz članskih skupinah ter naslov državne podprvakinje v modern mladinskih skupinah.

Izjemna sezona je končana, sledi zaslužen počitek, decembra pa še odhod na svetovno prvenstvo v Belgijo.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi