Oceni objavo

Likovni tečaj 2024

V začetku meseca marca smo končali likovni tečaj, ki ga za člane in širše občinstvo vsako leto organizira likovna sekcija Kulturno-umetniškega društva Polzela. Strokovni vodja, priznani slikar Tomaž Milač, je v dveh mesecih navdušil s svojim znanjem in izjemnim pristopom vodenja skupine 16 ljubiteljskih slikarjev.

Letošnji likovni tečaj je obiskovalo tudi nekaj likovnikov začetnikov, zato je mentor predaval o pravilih kompozicije in perspektive ter o barvah: kako  nastanejo toplejše, katere so hladne, moreče, katere pritegnejo pogled, zažarijo, osvojijo, kako vplivajo na počutje ustvarjalca in gledalca. Spontano so udeleženci ustvarjali slike, mentor pa je vsako delo ocenil in avtorju podal navodila. Tema slikanja je bila poljubna, tako da so nastale slike narave v vseh letnih časih, slike živali in cvetja.  Osnova za nastanek slike je  bila risba,  nato se je slikanje nadaljevalo v akrilni tehniki. Nekaj slik je bilo postavljenih na ogled na razstavi Žena – mati, večina pa jih bo pokazanih na naslednjih društvenih razstavah.

Ob izteku tečaja so se udeleženci zahvalili prizadevnemu mentorju za navodila in pomoč pri ustvarjanju ter ga povabili, da  pride tudi  naslednje leto  na Polzelo, kjer je  med likovniki v društvu že vrsto let prijazno in veselo sprejet.

Mojca Korošec

Oglejte si tudi