Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Na krilih domišljije in pisanih barv z gasilci v lepšo prihodnost

Narava nam ne prizanaša. Narava zahteva, kar ji pripada. Ne pozna usmiljenja, ko nerazsodnost človeštva poseže v njeno jedro. Vrsto let se spopadamo z vremenskimi neugodnostmi, kot so suša, povodenj, ogenj ... Veliko naravnih pojavov nas ogroža, vzbuja strah. Da vse to premagamo, so z nami ljudje, ki znajo, zmorejo in so vedno pripravljeni pomagati - to so gasilci mnogih prostovoljnih društev.

Nesrečen začetek meseca avgusta 2023, ko je nebo jokalo, jokalo in sploh ni nehalo, in posledice razdejanja v širši Sloveniji so spodbudili likovnike KUD Polzela in KUD Žalec k dobrodelni akciji. Odločili so se, da naslikajo nekaj del in jih z veseljem ob 18. Kongresu Gasilske zveze Slovenije, ki je bil v Žalcu 6. in 7. oktobra 2023, podarijo zaslužnim gasilcem Gasilske zveze Žalec, ki so se odločili, da jih postavijo na ogled prebivalcem Spodnje Savinjske doline.

Likovna razstava je bila na gradu Komenda na ogled od 4. do 23. januarja 2024, nato pa se je preselila v Schwentnerjevo hišo na Vranskem.  

Izbira teme slikanja je bila velika. Občudujemo lahko upodobitve dogodkov, ki so bili posneti ob različnih katastrofah, ali stvaritve slik, ki gledalca popeljejo v neokrnjeno naravo, svet veselja, ljubezni, upanja.

Katja Sorčan

Oglejte si tudi