Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Likovna kolonija prijateljstva

Na 33. likovni koloniji prijateljstva v soboto, 16. septembra 2023, na gradu Komenda  in v parku pred Kulturnim domom Polzela je slikalo 33 ljubiteljskih slikarjev.

Tradicionalni dogodek vsako leto privabi ljubiteljske slikarje iz širše Slovenije, da se zberejo na Polzeli, kjer v prijateljskemu vzdušju, medsebojnem spoznavanju in letos tudi v duhu dobrodelnosti upodabljajo znamenitosti Polzele ter širše okolice.

Udeleženci so se zbrali na gradu Komenda, kjer so jih pozdravili vodja žalske izpostave Javnega sklada RS Marko Repnik, podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik, predsednica KUD Polzela Klavdija Sitar in vodja TIC Polzela Damjan Jevšnik. Pomoč in nasvete pri celodnevnem ustvarjanju je udeležencem nudil priznani slikar iz Oplotnice Vojko Kumer.

K prijetnemu vzdušju in ustvarjalni vnemi je zagotovo pripomoglo lepo jesensko vreme. Nastale so slike krajevnih znamenitosti, izdelane večinoma v tehniki akrila in nekaj tudi v olju. Slikarji so ustvarjali v upanju, da se letošnje avgustovske katastrofe ne ponovijo, in v želji, da bodo dela polepšala domove in vsaj nekoliko pregnala zaskrbljenost ter povrnila upanje v lepše, varnejše dni.

Likovna dela 33. likovne kolonije prijateljstva bodo na ogled  na gradu Komenda od 29. septembra 2023, ko bo ob 18. uri slovesno odprtje in predstavitev avtorjev ob glasbeni spremljavi  polzelskih tamburašev.

Likovniki KUD Polzela smo hvaležni in ponosni na dolgoletno vzajemno sodelovanje z Občino Polzela in žalsko izpostavo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti pri izvedbi  likovne kolonije prijateljstva.

Mojca Korošec

Oglejte si tudi