Oceni objavo

Kviz gasilske mladine Gasilske zveze Žalec, dve ekipi s Polzele na regijski kviz

Kviz gasilske mladine Gasilske zveze (GZ) Žalec je potekal v soboto, 9. marca 2024, v Osnovni šoli Braslovče. Na kvizu je sodelovalo 30 ekip, ki so se na tekmovanje uvrstile s tekmovanj, ki so bila organizirana v vseh petih gasilskih poveljstvih občin v GZ Žalec (Braslovče, Polzela, Tabor, Vransko in Žalec) in na katerih je letos tekmovalo rekordnih 120 ekip.

Ekipe so bile razvrščene v tri kategorije glede na starost (pionirji, mladinci, gasilci pripravniki) in so se pomerile v reševanju testov iz gasilske tematike, reševanju gasilske križanke in iskanju gasilskih izrazov v osmerosmerki. Na praktičnem delu so izvajale disciplini vezanje vozlov oziroma navezava gasilskega orodja ter gasilske spretnosti.

Najboljše ekipe so bile: pionirji: 1. Ojstriška vas – Tabor 1, 2. Ojstriška vas - Tabor, 3. Kasaze – Liboje; mladinci: 1. Kapla - Pondor ognjeni trojčki, 2. Trnava 1, 3. Kapla – Pondor; gasilci pripravniki: 1. Parižlje - Topovlje 1, 2. Andraž nad Polzelo, 3. Polzela.

Naštete ekipe bodo GZ Žalec zastopale na kvizu Savinjsko-Šaleške regije, ki bo 23. marca v GZ Šaleške doline.

Medalje so podelili predsednik GZ Žalec Milan Pustoslemšek, podžupanja Občine Braslovče Urška Hozjan in predsednica mladinske komisije GZ Žalec Lidija Krk, ki so ob odprtju in zaključku tekmovanja tudi pozdravili vse tekmovalce, mentorje, sodnike in druge organizatorje kviza.     

Tone Tavčer


Oglejte si tudi