Oceni objavo

Kviz gasilske mladine

V soboto, 24. februarja 2024, je v gasilskemu domu na Polzeli potekal kviz gasilske mladine gasilskega poveljstva Občine Polzela. Udeležilo se ga je več kot 60 mladih gasilcev pod vodstvom mentorjev iz gasilskih društev PGD Andraž nad Polzelo, PGD Ločica ob Savinji in PGD Polzela.

Gasilski kviz je bil sestavljen iz praktičnega in teoretičnega dela. Otroci so bili razdeljeni v tri kategorije glede na starost: pionirji, mladinci in gasilski pripravniki. Pomerili so se v hitrostni navezavi gasilskih vozlov in gasilski spretnosti. V teoretičnem delu pa so reševali teste s področja prve pomoči, gasilske preventive in zgodovine gasilstva.

Vsi mladi so izkazali ekipni duh in pripravljenost za neprestano učenje na področju gasilstva. Po koncu tekmovalnega dela sta jih nagovorila poveljnik gasilskega poveljstva Občine Polzela Lado Košec in predsednik PGD Polzela Ivan Kotnik. Na kviz Gasilske zveze Žalec, ki bo 9. marca 2024 v Braslovčah, so se uvrstile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake kategorije.

Z gasilskim pozdravom: "Na pomoč!"

Ajda Kokovnik

 

Oglejte si tudi