Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Jesenska ekskurzija v Ribnico

Člani in simpatizerji Zveze borcev za ohranjane vrednot NOB Polzela smo se odpravili na jesensko ekskurzijo. Letos smo se odločili, da na povabilo Zveze borcev za ohranjanje vrednot NOB Ribnica obiščemo in podrobneje spoznamo Ribnico z okolico.

Obiskali smo dva pomembna spomenika NOB, in sicer spomenik na Ogenci in na Jelenovem žlebu. Oba pričata o trpljenju partizanov in ranjencev na tem območju. Jelenov žleb pa je epopeja partizanskega gibanja, saj so tukaj partizani v frontalni bitki premagali italijansko soldatesko. Padlo je 106 Italijanov in 5 partizanov.

Po tem obisku smo se preko Loškega potoka in Sodražice vračali proti Ribnici, kjer smo obiskali muzej rokodelstva in suhe robe ter muzej čarovništva. Prijeten dan pa smo na koncu sklenili s poznim kosilom.

Posebna zahvala za zelo strokovno vodenje ekskurzije gre tovarišem članom Zveze borcev za ohranjanje vrednot NOB Ribnica, ki so si vzeli čas ter nas vodili po poteh in razpotjih tega območja. Posebna pohvala tudi avtobusnemu prevozniku Pemi in Bogiju, da nas je varno vozil po gozdnih poteh, ki so na trenutke spominjale na kozje stezice.

Franci Žagar

Oglejte si tudi