Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

EMA IN ULA, KULINARIČNI NAVDUŠENKI OŠ Polzela

Z mesecem septembrom se je OŠ Polzela ovila v prijetne kuharske vonjave.

V okviru interesne dejavnosti “Mali šef” pod mentorstvom  Kristine Jeraj in Staše Maganja Zupanc so učenci najprej pričeli z zbiranjem receptov. Na srečanjih so se preizkušali  v pripravi  raznovrstnih jedi. Največji kuharski navdušenci pa so se odločili prijaviti na avdicijo za sodelovanje v oddaji Mali šef Slovenije. Čestitke vsem, ki so imeli pogum za ta korak. Šestošolkama Emi Povše in Uli Jelen je uspelo! Uvrstili sta se med osem najboljših sodelujočih šol iz cele Slovenije. Kuhata v oddajah »Mali šef Slovenije« in s čarobnostjo okusov se bosta trudili pričarati šoli denarno nagrado, ki jo bodo namenili prenovi gospodinjske učilnice. Prve tri zmagovalce bo določila žirija. Uvrstitev od četrtega do osmega mesta pa bo odvisna od glasovanja.

V prvi oddaji Mali šef Slovenije, ki smo jo spremljali v nedeljo, 11. marca 2024, se je Emi in Uli uspelo uvrstiti v polfinale. Ravioli, ki sta jih pripravili, so bili ocenjeni s 14 zvezdicami.

Uli in Emi lahko pomagate tudi Vi:

Glasujete tako, da v trgovinah Mercator ob nakupu izdelkov z oznako Mali šef prejmete posebno kodo za glasovanje. S kodo, ki jo prejmete, nato oddate glas za Ulo in Emo na spletni strani trgovine Mercator.

Spremljajte tudi oddaje, poglejte, kako ustvarjajo mladi kuharski mojstri, nato pa glasujte za Ulo in Emo.

Za Emo in Ulo držimo pesti spet v nedeljo, 17. 3. 2024, ob 18.05.

Srčno se zahvaljujejo vsem, ki ju že in še boste podprli pri njunih prizadevanjih.


mag. Bernardka Sopčič

Oglejte si tudi