Oceni objavo

Delavni in uspešni v Jadralnem društvu Maltezer

Kot vsako leto smo se tudi letos člani Jadralnega društva Maltezer zbrali na rednem občnem zboru, ki pa je bil tudi volilni. Za društvo je bilo preteklo leto uspešno, saj smo bili člani dobrodelni, strokovni in zdravo tekmovalni. 

Iz letnega poročila, ki sem ga podal kot predsednik društva, je bilo razvidno, da smo bili delavni in smo realizirali načrt, ki smo si ga zadali za leto 2023. 

Najbolj ponosni smo na dobrodelnost našega društva, saj smo v sodelovanju z Rdečim križem Polzela in Društvom prijateljev mladine kupili potrebščine za letovanje na morju štirim otrokom, dvema pa smo plačali letovanje v celoti.

Strokovno izobraževanje za naše člane je vodil izkušeni jadralec Dušan Ušeničnik, in sicer s temo taktika na regatnem polju. Svoje teoretično znanje smo nadgradili na številnih regatah, ki so se jih naši člani udeleževali skozi vse leto. Svoje kulinarične sposobnosti smo dokazali z drugim mestom na tekmovanju v kuhanju pasulja.

Tudi za leto 2024 smo sprejeli bogat načrt dela, ki bo vključeval tudi delo z mladimi jadralci. Po občnem zboru nas je v svet dogodivščin popeljala jadralka, popotnica, potapljačica in pisateljica Jasna Tuta.

Leto 2024 je že razprlo jadra. Naj se nadaljuje z naklonjenim vetrom, ki nas bo navdajal s pozitivno energijo, dogodki, potmi in dobrodelnostmi, ki se bodo zapisovale v lepe spomine.

 

Ljubo Žnidar

 

Oglejte si tudi