Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Dan civilne zaščite praznovali v Braslovčah

V okviru svetovnega dneva civilne zaščite, ki ga po vsem svetu praznujemo 1. marca, je štab Civilne zaščite Zahodnoštajerske regije v sodelovanju z Občino Braslovče kot gostiteljico v sredo, 6. marca 2024, v Domu kulture Braslovče organiziral osrednjo slovesnost. Ob tej priložnosti so podelili priznanja civilne zaščite najzaslužnejšim pripadnikom ter drugim posameznikom, občinam, gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

Zbrane je uvodoma nagovoril poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije  Srečko Šestan, ki je izrekel globoko zahvalo in pohvalo vsem prisotnim. Skupaj z vodjo celjske izpostave Urada za zaščito in reševanje Republike Slovenije  Darkom Butom in poveljnikom civilne zaščite za Zahodnoštajersko regijo  Janezom Melanškom so podelili 33 priznanj civilne zaščite (12 bronastih znakov, 14 srebrnih znakov, štiri zlate znake in tri plakete). Za predano, zavzeto in požrtvovalno delo na področju zaščite in reševanja v preteklem obdobju so priznanja prejeli tudi posamezniki iz Spodnje Savinjske doline.

Bronasti znak so prejeli: poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Braslovče Rok Ušen, župan Občine Braslovče Tomaž Žohar, iz Zveze vodnikov reševalnih psov Mitja Tomažič, poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Žalec Robert Vasle in iz PGD Levec Rafael Hrustel. Srebrni znak so prejeli Matjaž Debelak iz Prebolda (Gasilska zveza Slovenije), PGD Drešinja vas za 110 let delovanja in PGD Zabukovica za 100 let delovanja. Zlati znak sta ob 120-letnici delovanja prejeli prostovoljni gasilski društvi Polzela in Grajska vas, plaketo za življenjsko delo na področju zaščite in reševanja pa predsednik regijskega sveta Savinjsko-Šaleške regije Dušan Pungartnik.

Program, ki ga je povezovala Jasmina Roter Jager, so popestrile plesalke Kulturno-umetniškega društva Mavrica s čudovitimi plesno-umetniškimi točkami, učenci Osnovne šole Braslovče pod mentorstvom Anje Jezernik s simpatičnim instrumentalnim vložkom, odlični vokalisti, člani Moškega pevskega zbora Karla Viranta, zbrane pa je navdušila tudi osrednja gostja, znana slovenska pevka Alya.

Pomembno je, da se zavedamo pomena in vloge civilne zaščite ter spoštujemo vse junake, ki delujejo v korist skupnosti. Poleg zaščite, varovanja in reševanja je njihova vloga še veliko večja. So tudi podpora, opora, moč, srčnost, sočutje, tolažba. So solidarni in odgovorni. Solidaren in hkrati s svojimi zmožnostmi tudi odgovoren do sebe, drugih in družbe pa je lahko vsakdo. S temi in podobnimi sporočili so zaokrožili uradni del slavnostnega dogodka, sledilo je prijetno druženje.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi