Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

18. seja Občinskega sveta Občine Polzela – 6. september 2021

V ponedeljek, 6. septembra 2021, je potekala 18. redna seja Občinskega sveta Občine Polzela. Čeprav je šest svetnikov zahtevalo sklic izredne seje, na kateri bi župan Jože Kužnik podal informacije o vodenju Občine Polzela po 1. avgustu 2021, ko se je zaposlil na Darsu in funkcijo župana začel opravljati nepoklicno, se je župan odločil za sklic redne seje. Obravnavali so osem točk dnevnega reda.

Najobsežnejša razprava je bila  namenjena pojasnilu župana glede vodenja Občine Polzela po 1. avgustu 2021. Župan Jože Kužnik je prisotnim razložil način opravljanja nepoklicne funkcije župana. Pojasnil je, da je občankam in občanom ter vsem, ki se želijo z njim pogovoriti,  dostopen na enak način kot do zdaj in se ni nič spremenilo. Na spletni strani občine je že ves čas njegovega županovanja objavljena telefonska številka za najavo na pogovor in rezervacijo termina. Povedal je, da njegova nova zaposlitev ne bo vplivala na opravljanje funkcije župana Občine Polzela ter da bo opravljal vse naloge župana skladno z določbami Zakona o lokalni samoupravi, Statutom Občine Polzela ter skladno s pričakovanji občanov. Podrobneje je razložil  razdelitev nalog in pooblastil, ki jih je že prenesel na podžupana Miloša Frankoviča in direktorico občinske uprave Alenko Kočevar. Podžupan je prevzel celotno področje negospodarstva, poleg društvenega dogajanja tudi zdravstvo in šolstvo ter vse javne zavode, kjer je občina ustanoviteljica ali soustanoviteljica. Prisoten bo tudi na vseh kolegijih občinske uprave ter se po pooblastilu udeleževal dogodkov, ki se jih župan ne bo mogel. Direktorica občinske uprave pa je prevzela koordiniranje področja okolja in prostora ter se bo po pooblastilu župana udeleževala različnih dogodkov. Župan se je odločil, da še enega podžupana ne bo imenoval. Organizacija časa, ki ga bo porabil za županovanje v svojem prostem času, je v njegovi domeni, pomembno pa je, da vodenje občine ne trpi. Povedal je že, da bo njegova plača za polovico nižja, ne bo upravičen do izplačila potnih stroškov in ne bo uporabljal službenega telefona.

V nadaljevanju seje so svetnice in svetniki potrdili predloge letošnjih občinskih nagrajencev, ki bodo nagrade prejeli na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku, ki bo 1. oktobra 2021.

Naziv častni občan Občine Polzela bo podeljen OLGI HOČEVAR za dolgoletno požrtvovalno delo in zasluge na humanitarnem področju ter prizadevanje za boljši položaj najranljivejših skupin in posameznikov. 

Grb Občine Polzela bo podeljen MIRKU MEHU za dolgoletno, prizadevno in predano delo na društvenem področju  ter številne dejavnosti v smeri izboljšanja podobe domačega kraja.

Plakete Občine Polzela bodo podeljene IVANU KAPITLERJU za aktivno in predano delo na področju športa, DAVIDU ZABUKOVNIKU za aktivno in predano delo na področju gasilstva in ljubiteljske kulture ter SERGEJU ZABUKOVNIKU za aktivno in predano delo v krajevnem odboru ter skrb za povezanost kraja in krajanov.

Pri točki za pobude in vprašanja je občinski svet največ časa namenil obravnavi odgovorov in pojasnil na vprašanja svetnika Felixa Skutnika, ki so jih pripravili zaposleni v občinski upravi. Vprašanja so se nanašala na parkirišče pri gradu Komenda, parkirišče v Poslovni coni Ločica, projekt Gora Oljka, cesto Dobrič, cesto Ločica, projekt razširitve Osnovne šole Polzela, delovanje pediatrične ambulante v Zdravstveni postaji na Polzeli, redarsko službo, projekt izgradnje Kulturno-izobraževalnega medgeneracijskega centra – KIMC, kamnolom Podgora ter  roke za pripravo odgovorov v občinski upravi.

Alenka Kočevar,
direktorica občinske uprave

Oglejte si tudi