Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

Obvestilo o streljanju na strelišču LD POLJČANE!

Lovska družina Poljčane objavlja, da bo od 29.04.2021 dalje izvajala na uradno registriranem strelišču-strelskih vadbiščih pri lovski koči nad Studenicami interne družinske treninge-strelsko vadbo s strelnim orožjem in sicer s malokalibrsko puško na tarčo gamsa in druge vrste tarč ter s puško z gladko cevjo na glinaste golobe in sicer do meseca oktobra vsak četrtek od 16. ure do 19.30 ure. Interna lovska tekma bo izvedena ______________________________(datum bomo objavili naknadno), v dopoldanskem času.

 V skladu z lovsko zakonodajo se bo 29. aprila 2021 vršil vsakoletni pri strel pušk risanic na Pritenskem pod Bočem.  Uspešno opravljen pri strel lovskih pušk risanic je v skladu z slovensko lovsko zakonodajo osnova in pogoj za izvajanje lova na visoko divjad in druge vrste divjadi, ki ga mora opraviti sleherni lovec če želi loviti to vrsto divjadi oz. v skladu s planom izvrševanja odstrela divjadi morajo člani lovskih družin ta plan izvršiti s tako na tak način opravljenim preizkusom lovskih pušk z risano cevjo.

Javnost obveščamo da bomo okolico strelišč ustrezno zavarovali z opozorilnimi znaki, trakovi in vzpostavili dežurstvo tj. redarje in paznike, ki bi slučajno mimoidoče pravočasno opozorili na izvajanje strelskih aktivnosti v lovišču LD Poljčane.

 

Za LD POLJČANE:

Tajnik LD: Drozg Zvonko


Odgovorna oseba na strelišču:

Strelski referent pri LD POLJČANE: Joško Lešnik

Oglejte si tudi