Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
9°C
SOB.
22°C
10°C
Oceni objavo

LIFE-IP NATURA.SI - pričetek izvajanja ukrepa v Lušečki vasi

Objavljamo obvestilo Ministrstva za naravne vire in prostor 
 
"Spoštovani!

Obveščamo vas, da smo pričeli z izvedbo renaturacijskih ukrepov, ki jih Direkcija RS za vode (DRSV) izvaja v sklopu projekta LIFE integrirani projekt za okrepljeno upravljanje Nature 2000 v Sloveniji (LIFE-IP NATURA.SI). Projekt temelji na povezovanju različnih deležnikov in iskanju sinergijskih ciljev med sektorji s področja upravljanja z vodami, varstva narave, kmetijstva in gozdarstva z namenom izboljšanja upravljanja na območjih Natura 2000 v Sloveniji.
 
Vodilni partner projekta je Ministrstvo za naravne vire in prostor, ki projekt izvaja v sodelovanju s 14 partnerji.  
Ukrepi so namenjeni izboljšanju stanja ohranjenosti ciljnih Natura 2000 vrst na območjih Nature 2000 Dravinja s pritoki (SI3000306) Dravinjska dolina (SI5000005) in Ličenca pri Poljčanah (SI3000214).
 
Eden izmed ukrepov v vaši občini, v Lušečki vasi pri mostu je namenjen zagotovitvi prehodnosti za vodne organizme, pri čemer so se pri načrtovanju ukrepa upoštevali cilji neposlabševanja oz. izboljšanja stanja voda in zmanjševanja poplavne ogroženosti. Ukrep zajema preoblikovanje obstoječega pragu z namenom, da se zagotovi prehodnost vodnim organizmom. To se izvede na način, da se na obstoječi prag naveže drča v kamnito-leseni izvedbi dolžine 12m, ki bo zagotovila prehod vodnim organizmom. Za predmetni ukrep je bila izdelana ustrezna projektna dokumentacija ter so bila pridobljena vsa potrebna mnenja, dovoljenja in soglasja. Dela bodo predvidoma zaključena do konca leta 2023."
Fotogalerija

Oglejte si tudi