Oceni objavo

VARNO V ŠOLO

Danes se dostikrat srečujemo s polemiko varnosti. Varnost je za naše otroke, ter starša izrednega pomena. S skrbmi vezanimi na to temo pa se srečujemo vsakodnevno. Otroku bi radi dali določeno mero samostojnosti, kljub temu pa ga še vedno želimo zaščititi. Dejstvo je, da otrok rabi določeno mero samostojnosti, naša dolžnost pa je da otroka pravilno informiramo o nevarnostih ki na njih prežijo ter kako se lahko pred njimi zaščitimo.

Ena izmed glavnih tem predvsem ob začetku šolskega leta je ta, kako otroka varno pripeljati v šolo. Večkrat omenjena tema pa se skozi šolsko leto nemalokrat pozabi. Ob tednu mobilnosti, vas želimo opomniti o pomembnosti varnih poti v šolo. V blogu, vam bomo podali predloge ter napotke za varno pot v šolo, ki jih kot starš damo svojim malim nadobudnežem.

Za naše male nadobudneže je izrednega pomena sledeče!

- Cesta se lahko prečka samo na prehodu za pešce in pri zeleni luči na semaforju za pešce v primeru semaforiziranih prehodov.

- Pred prečkanjem ceste, se je obvezno potrebno prepričati o prosti poti (pogled levo desno in še enkrat levo).

- Pravilna hoja ob robu ceste, kjer ni pločnika, obvezno ob levem robu vozišča.

- Nikoli se ne igraj na cesti!

- Obvezna oprema – kresnička. Za prvošolčke pa rumena rutica ter spremstvo polnoletne osebe.

Staršem svetujemo da svojega otroka pravilno seznanijo s cestnoprometnimi pravili, preverite kaj vaš otrok zna ter zmore ter dajte dober vzgled svojim otrokom s primeri dobre prakse.

Voznike pa pozivamo naj bodo pozorni na otroke, še posebej v bližini šol in vrtcev, zmanjšajte hitrost, izogibajte se uporabi mobilnega telefona med vožnjo. Pešcem na prehodih obvezno odstopite prednost.

Upam da smo vam predali vsaj nekaj koristnih informacij. In da bo za vašega otroka samostojna pot v šolo sedaj varnejša.

https://www.care4climate.si/sl




Avtor: Arina Pušnik

TIC Oplotnica

Oglejte si tudi