Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
9°C
PON.
25°C
11°C
Oceni objavo

Občina Oplotnica uspešna na javnem razpisu: »PUJTE V OPLOTN'CO!«

Oplotnica je kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport s projektom; prepoznavanje turističnih priložnosti (potencialov) na območju naravne dediščine v občini Oplotnica (Pujte v Oplotn’co!). Projekt je Občina Oplotnica v sodelovanju z LTO Rogla- Zreče, GIZ,  uspešno prijavila.

V občini Oplotnica bomo nadgradili turistično infrastrukturo in tako izboljšali možnosti za aktivno in kvalitetno preživljanje prostega časa obiskovalcem in prebivalcem. V okviru omenjenega projekta bo občina Oplotnica v letih 2023 – 2025 trajnostno preoblikovala javno turistično infrastrukturo na območju naravnega biotopa Partovec z vlaganji v izgradnjo javne turistične infrastrukture (označevalne table, razgledne ploščadi, oprema za sprostitev in sedenje, energetska prenova hiške Partovec, kar je nujno potrebno za ureditev informacijsko vstopne točke za podajanje vsebine na temo biodiverzitete skozi postavitvijo stalne razstave ter ureditvijo parkirišča. Cilj projekta je prav tako  izboljšanje funkcionalnosti, varnosti in kakovosti tematske poti Partovec, ter dvig kakovosti doživetja turistov.

Namen projekta je krepitev trajnostnega razvoja naravne znamenitosti v turistični destinaciji Rogla – Pohorje, to je Partovec v občini Oplotnica, višja kakovost doživetij turistov in izboljšanje kakovosti bivanja domačega prebivalstva.

Okvirna vrednost projekta je ocenjena na 110.000,00 € od tega bo 61.641,36 € (brez DDV) zagotovilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v okviru EU sredstev iz sklada za okrevanje in odpornost, razvojno področje C3: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponenta K2: Dvig produktivnosti, prijazno poslovno okolje za investitorje in investicija D: Zagotavljanje inovativnih ekosistemov ekonomsko – poslovne strukture. Kot začetek projekta se šteje datum začetka izvajanja projekta, to je z dnem oddaje vloge na javni razpis, 3. 4. 2024. Zaključek izvajanja projekta se šteje zaključek vseh predvidenih aktivnosti iz podane vloge, najkasneje do 30. 9. 2025.

 

»Financira Evropska unija – NextGenerationEU«

#NOO #NextGenerationEU #EUsredstva

Oglejte si tudi