Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Ponovno uspešna izmenjava oblačil v Novem mestu

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto je v soboto, 17. februarja, organizirala že kar tradicionalno izmenjavo oblačil. Udeleženci so v prostore Knjižnice Mirana Jarca prinesli dobro ohranjena oblačila, ki jih ne nosijo več, in jih zamenjali za nove najljubše kose. Zakaj bi vsako sezonsko kupovali nove kose oblačil, ko pa jih lahko med seboj zamenjamo in si tako brezplačno popestrimo omaro in hkrati s svojim trajnostnim ravnanjem prispevamo k bolj zelenemu okolju.

Z izmenjavo, ki  jo podpira tudi Mestna občina Novo mesto in je v zadnjih letih postala že kar tradicionalna, udeleženci podaljšujejo življenjsko dobo oblačilom ter preprečujejo nastajanje novih tekstilnih odpadkov in tako prispevajo k uresničevanju evropskih smernic za bolj trajnostno prihodnost.

Se vidimo jeseni 2024 na naslednji izmenjavi oblačil, ki bo na novomeškem Glavnem trgu.

To je le eden izmed dogodkov, ki jih EUROPE DIRECT Novo mesto pripravlja v lokalnem okolju in na ta način sledi prednostnim nalogam Evropske komisije. Za več informacij spremljajte družbena omrežja EUROPE DIRECT Novo mesto ali pa jim pišite na europe.direct@rc-nm.si.

(vir: rc-nm.si)

Oglejte si tudi