Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Mladinski odsek PD Novo mesto na Turnu (605 m)

Tokratne zimske počitnice smo v mladinskem odseku Pohodniškega društva Novo mesto popestrili s pohodom na Turn. Značilnost tega vrha je, da je najvišji vrh med Gorjanci in Kumom.

Na parkirišču pred OŠ Bršljin se nas je zbralo 31 pohodnikov, od tega 16 mladih pohodnikov.

Z avtomobili smo se odpeljali do obcestnega parkirišča, kjer se začne pot proti gradu Hmeljnik. Pot je v večjem delu potekala po makadamski cesti, ki pa se ves čas počasi a vztrajno vzpenja. Krajši počitek smo naredili pri gradu, ob enem pa nam je Majda predstavila zgodovino gradu. Po ogledu gradu, ki pa ga je, na žalost, že kar dodobra načel zob časa, smo se podali proti Grčevju. V kraju Grčevje nas usmerjevalna tabla usmeri na stezo, ki vodi skozi gozd do Turna. Vrh je označen z geometrično točko in se nahaja sredi manjše poseke gozda.

Tukaj si privoščimo daljši počitek, ki ga izkoristimo za okrepčilo in igre. Meni osebno najboljša igra je bila lupljenje čebule. Kar nekaj nasmehov je izvabila na obraze prisotnih. Na koncu naredimo še spominsko sliko in se odpravimo proti našem izhodišču. Pot je kljub meglenemu jutru in oblačnemu dnevu minila v prijetnem vzdušju. Pohod smo zaključili ob 12.20 uri.

 Zapisal: Božo Mlakar

Slikovno gradivo: Božo Mlakar


(vir: pd-novomesto.si)

Oglejte si tudi