Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
13°C
JUTRI
31°C
15°C
Oceni objavo

Brusničani so spoznavali Rdeči križ

V četrtek, 23. maja, so nas obiskali učenci 5. razreda iz osnovne šole Brusnice. Socialna delavka, Maja Gorenc Šulc, jim je predstavila skladišče, delitev prehrambnih paketov, delitev oblačil in program donirane hrane. Skupaj smo se sprehodili skozi skladišče oblačil, da so dobili občutek, katere stvari sprejemamo in kaj ponujamo uporabnikom. Tudi njih smo pozvali, da svoje igrače ali šolske potrebščine, katere niso več v uporabi, pripeljejo na RK, da bodo stvari našle nov dom. Učenci so z zanimanjem poslušali kakšno je naše delo na humanitarnem programu, kako mi pomagamo uporabnikom in kako lahko tudi sami pomagajo drugim.

Učencem smo predstavili začetek delovanja Rdečega križa, spregovorili o vseh dejavnostih OZ RKS NM od krvodajalstva, prve pomoči, medgeneracijskega središča, humanitarnih programov, letovanja otrok ter dela z mladimi in prostovoljstva.

Po teoretičnem delu so se učenci po skupinah preizkusili v kvizu o spoznavanju Rdečega križa, na katerem so se odlično odrezali, saj so na skoraj vsa vprašanja odgovorili pravilno.

Za konec smo se dotaknili teme prostovoljstva. Kaj je prostovoljstvo, kako se mi počutimo, ko naredimo dobro delo in kako se počutimo ko nam nekdo pomaga. Druženje smo zaključili z izdelavo plakata: »Travnik prostovoljstva«. Vsak udeleženec je na cvetlico napisal dobro delo, ki ga je naredil v šoli ali doma.

V vtisih so zapisali:

»Vedno sem pripravljena ponuditi pomoč, če jo kdo potrebuje.«

»Sošolcem razložim snov, ki jo ne razumejo.«

»Sošolce podpiram, razveselim in osrečim.«

»Staršem pomagam pri delu«.

Z lepimi dejanji, smo ustvarili raznolik cvetoč travnik prostovoljstva.


(vir: novomesto.ozrk.si)

Oglejte si tudi