Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Na mestni plaži nov bar, za vikend Krka živi

Zavod Novo mesto je mestno plažo letos nadgradil s prostornim lesenim podestom , novo opremo v sklopu novega bara Plaža ter z urejenim piknik prostorom. Nova pridobitev so tudi pet novih kanujev znamke Elan, en sup in petnajst novih vesel, varnost ob izposoji plovila pa je zagotovljena ob stalni prisotnosti reševalca iz vode in reševalnimi jopiči.

Poleg mestne plaže bo dogajanje v Novem mestu popestril tudi raznolik program:

DAN IN NOČ NA KRKI, PETEK, 17. 6., od 15. do 24. ure

Dan in noč na Krki bo potekal od 20.00 do 24.00 ure na treh prizoriščih.

  • Parkirišče pred Gostiščem Loka (koncert KLAPE KAMPANEL)
  • Košarkarska igrišča (koncert EL KACHON, ŠINOBUSI, BOOTZER
  • Oder pred Mladinskim centrom Oton (DIJAŠKI KOLEKTIVC)
  • 15.00–19.00 Slackline z Balanso pred MC Oton
  • 15.00–19.00 Osvežitev z limonado v Otonu
  • 18.00–22.00 Delavnice koncertne fotografije z Vitom Sajetom

Dnevni program bo potekal od 15. ure naprej tudi na igriščih na Loki, kjer se bo odvijala delavnica risanja karikatur, na voljo bodo hamburgerji, ob 18:00 pa vabljeni k obisku koncerta BEFORE TIME.

 

KRKA ŽIVI!, DAN ODPRTIH VRAT, SOBOTA, 18. 6., od 9. do 15. ure

Dan odprtih vrat aktivnosti ob, na in v Krki, ki jih ponujajo različna društva, klubi in organizacije, združene v partnerskem projektu Krka ŽIVI!, se bo odvijal v soboto, 18. junija, takrat pa ste vabljeni tudi k ogledu 3. Sup pokala Slovenije.

Letos so na Dnevu odprtih vrat predstavitve pripravili naslednji partnerji, ki so predvidene v času med 9. in 13. uro:

  • Ribiška družina Novo mesto (predstavitev aktivnosti)
  • Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto (predstavitev aktivnosti)
  • Jadralni klub Novo mesto (predstavitev aktivnosti)
  • Potapljaški klub M3 (tradicionalna čistilna akcija)
  • Zavod Novo mesto in Standout SUP pokal Slovenije – Sup Pokal Slovenije (ob 14. uri, za varnost tekmovalcev skrbi ekipa Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto)

V Športnem parku Loka bodo istočasno potekala športna tekmovanja zaposlenih v Tovarni zdravil Krka. Skozi ves dan bo na mestni plaži potekala predstavitev plovil podjetja Elan.

 

SKOKI V KRKO 2022, NEDELJA, 10. 7., ob 15. uri

Vsi ljubitelji adrenalinskih spektaklov si na koledarjih označite 10. julij. Takrat bodo namreč na Kandijskem mostu potekali že 8. Skoki v Krko, letos izjemoma na nedeljo, saj so v Zavodu Novo mesto pristopili v partnerstvo z Mestno občino Maribor in organizirali mini turnejo. V soboto se lahko odpravite na ogled skokov v Dravo v Maribor, v nedeljo pa isto ekipo petnajstih skakalcev spodbujate v Novem mestu. Skoke z 12 metrov visokega mostu si je najlepše ogledati z vodne gladine, zato je na mestu dobronameren nasvet, da si čim prej rezervirate supe, kanuje in čolne v izposojevalnici plovil namestni plaži.

Oglejte si tudi