Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Med 21. marcem in 23. aprilom predlagajte ideje za Novo mesto

Na Mestni občini Novo mesto uvajamo participativni proračun, ki občanom omogoča, da neposredno predlagate in glasujete za izvedbo projektov, ki bodo še izboljšali kakovost življenja v občini. Predloge zbiramo med 21. marcem in 23. aprilom 2024 na spletni strani www.idejezanovomesto.si in v prostorih občine na Seidlovi cesti 1.

Kot je na današnjem srečanju z novinarji povedal podžupan Mestne občine Novo mesto Matija Škof, bomo za projekte namenili 100 tisoč evrov in jih enakovredno razdelili med območji mestnih in primestnih krajevnih skupnosti. Občani lahko predlagate tako infrastrukturne projekte (ureditev poti, nova igrala, zasaditev dreves ipd.) kot vsebinske projekte (izobraževalne delavnice, plakatne akcije, festival ipd.), njihova ocenjena vrednost pa ne sme biti nižja od 3 tisoč evrov in višja od 15 tisoč evrov. Vse prejete predloge bo pregledala in ocenila komisija, glasovanje pa bo potekalo med 5. in 19. junijem. Izglasovane projekte bomo izvedli do konca leta 2025.

Župan Gregor Macedoni si želi čim širšo vključitev občank in občanov pri podajanju predlogov in glasovanju za njihovo izvedbo. Kot je še dodal, občina s pilotno uvedbo participativnega proračuna, ki omogoča neposredno sodelovanje občanov, nadgrajuje tudi proces izvedbe projektov krajevnih skupnosti.  Slednji poteka že desetletje, občina pa za izvedbo tovrstnih projektov nameni približno 700 tisoč evrov letno.

Več informacij:  www.idejezanovomesto.si

undefinedundefined
undefined

Oglejte si tudi